Doç.Dr.

hyavuz@sakarya.edu.tr

Sosyal Hesaplar

Hakkında

2005 yılında lisans eğitimini tamamlayan Yavuz, aynı yıl Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. 2006 yılında Maliye bölümünde akademik kariyerine Araştırma Görevlisi olarak başladı ve 2008 yılında "Türkiye'de Kurumlar Vergisinin Ekonomik Etkileri ve Değerlendirilmesi" adlı tez ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2009 yılında İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen Lisansüstü Tez Yarışmasında Türkiye çapında en iyi üç yüksek lisans tezinden biri ödülünü aldı. 2008 yılında yüksek lisans eğitimini üniversite birinciliği derecesiyle bitirdi ve aynı yıl doktora eğitime başlayan Yavuz, 2014 yılında "Türkiye'de Devlet Borçlanmasının Ekonomik Büyüme Üzerindeki Etkisi: 1990-2012 Dönemi Analizi" adlı doktora teziyle Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümünde Doktor ünvanını aldı. Aynı yıl İngiltere'nin Durham Üniversitesinde, "Akaryakıt Fiyatlarının Ekonomik Etkileri" konusunu araştırmak üzere araştırmacı olarak gitti. 2015 yılında Maliye Bölümünde öğretim üyesi oldu. 2020 yılının Mart ayında da Doçent ünvanı alan Yavuz halen Sakarya Üniversitesi Maliye Bölümünde akademik hayatına devam etmektedir. Araştırma alanları daha çok; çevre ekonomisi ve vergileme, mali sosyoloji, devlet borçlanması, maliye teorisi, küreselleşme ve kamu maliyesi üzerinedir. Ayrıca 2019-2021 yılları arasında Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürlüğünde müdür yardımcısı olarak akademik faaliyetlerde bulunmuştur.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri